Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Az észlelés valóság”

"Aránytalanul nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra. Tikkasztó, túlmozgásos jelenség: akár egy ipari kamerának is nyilatkozatot adna." A 21. század ismert hazai és külföldi vezetőinek sokaságára mérünk hasonló ítéletet, amikor úgy érezzük: csupán a cselekvés, az érdemi tartalom rovására tudja kielégíteni magamutogatásra való hajlamait. Milyen ironikus: Ronald Reagennek, a színész elnöknek talán sohasem róttunk volna fel hasonlót.

1 Tovább

A szabadság hátországa: az elnök és az ifjúkonzervatív mozgalom

"Nem hagyom, hogy az életkor téma legyen ebben a kampányban. Ígérem, nem fogom politikai célokra felhasználni ellenfelem zsenge korát és tapasztalatlanságát" - szólt Reagan egyik híres csattanója a Walter Mondale-lal vívott második és egyben megsemmisítő elnökjelölti vitájában. A hatvanas évek campuslázadásaival, a progresszív, Amerika-ellenes retorikával ellenszegülő ifjúkonzervatívok Barry Goldwater 1964-es veresége óta vártak hősükre. A hosszú vietnámi háború idején végül egymásra talált Hollywood korosodó elnökjelöltje és az újkonzervatív janicsár hadsereg: randevújuk több volt egy futó kalandnál.

0 Tovább

Reaganék a moziban

Doki: Akkor mondd meg, Jövőfiú, ki az Egyesült Államok elnöke '85-ben?
Marty: Ronald Reagan.
Doki: Ronald Reagan? Az a pojáca?! Höhö! Akkor ki az alelnök? Jerry Lewis?

Ronald Reagan a premier után néhány héttel látta a Vissza a jövőbe című filmet, ebben hangzik el a filmidő szerint 1955-ben a fenti párbeszéd egy időutazó srác és egy flúgos tudós között. Reagannek állítólag annyira tetszett a jelenet, hogy többször is visszatekertette. 1986-os évértékelő beszédében utalt is rá: "Ahogy a Vissza a jövőbe című filmben is mondták, ahová megyünk, ott nincs szükség utakra." Tegnapi bejegyzésünkben Reagan filmjeivel foglalkoztunk. Most Reaganék kedvenc filmjeiről olvashatnak.

1 Tovább

Gipper: Reagan a vásznon és a képernyőn

A Nagy Elnök politikai pályafutását nagyrészt filmes és televíziós karrierjének köszönhette. Reagan a vásznon és a valóságban egyaránt játszódó "amerikai álom" történetében több szerepet is sikeresen eljátszott.

0 Tovább

A hatalom középpontjában

Bár a Fehér Ház több mint kétszáz éves, a később kialakított Ovális Irodában először William Howard Taft elnök foglalhatta el helyét 1909-ben. Ma már az Ovális Iroda, személyre szabott berendezésével, sajátos szimbólumaival, történetével és a hozzá kapcsolódó sztereotípiákkal elválaszthatatlan az elnöki intézménytől. De mit árul el Reaganről dolgozószobája?

0 Tovább

Reagan: Budapest!

blogavatar

100 évvel születése, és 22 évvel a hidegháború vége után a 20. század egyik legnagyszerűbb politikusa megérkezik Budapestre. Ronald Reagan új fővárosi szobrát köszöntjük.

Utolsó kommentek