Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A boldog hős

John O'Sullivanhez hasonlatosan vélekedik Ronald Reaganről, Margaret Thatcherről és II. János Pálról Paul Johnson angol történész is. Johnson Értelmiségiek című könyvében rántotta le a leplet Rousseautól Marxon át Sartre-ig a haladók eszmék és hirdetőik életmódjának nem épp egybevágó valóságáról. Az Értelmiségiek mintegy ellenpólusaként jelent meg a Hősök, amelyet itthon 2010-ben adtak ki. Az utolsó fejezet szinte mintha O'Sullivan könyvének ihletésére készült volna: Johnson csoportokban tárgyalja hőseit, így a három kommunizmusdöntögető személyiséget is egy fejezetben - az utolsóban - mutatja be. Számára ők "a hős hármak, akik előtt a medve megjuhászodott". De miként mutatja be az angol történész Ronald Reagant?

0 Tovább

Túl konzervatív és túl amerikai, túl katolikus, túl angol

Túl konzervatív és túl amerikai, túl katolikus, túl angol - három kritika, három ember, akikről senki sem gondolta volna annak idején, hogy egyszer a világpolitika alakítói lesznek. Ronald Reagan, II. János Pál és Margaret Thatcher - három ember, akik nélkül talán még ma is hallgathatnánk a Lenin által olyannyira kedvelt hasznos idióták és a felpuhult Nyugat-Európa, meg a békemozgalmak szovjetiádáit. Az ő történetüket, találkozásaikat, barátságukat és összefogásukat írta meg egyikük, Thatcher volt tanácsadója, John O'Sullivan újságíró.

0 Tovább

Reagan: Budapest!

blogavatar

100 évvel születése, és 22 évvel a hidegháború vége után a 20. század egyik legnagyszerűbb politikusa megérkezik Budapestre. Ronald Reagan új fővárosi szobrát köszöntjük.

Utolsó kommentek